Saturday, September 12, 2009

Abba till slut.Nu lagom till hösten släpper Activision sin femte version av det älskade spelet Guitar Hero. Det finns två helt nya spellägen och, självklart, mycket ny och skön gitarrmusik att lira.

- Vi ville göra Guitar Hero 5, säger Daryl Kimoto som är programmerare på Neversoft, företaget som utvecklar Guitar Hero. Vi har mycket programvara i ryggen efter de första fyra spelen så det var inte alls svårt.

Det är hela 85 orginalversioner av riktiga klassiker, eller vad sägs om Iron Maidens "2 Minutes To Midnight", Johhny Cash's "Ring of Fire" och - Abbas “One of Us”.

- Vi ville hemskt gärna ha med någon ABBA-låt i spelet, men Björn Ulvaeus har vägrat tillåta något sådant, säger Daryl Kimoto. Vi kommer antagligen få väldigt mycket skit för att vi inte frågat om lov. Vi valde "One of Us" fastän det knappt är någon gitarr med i den alls, bara lite lågt mixad balalajka i slutet. Vi ser det som en kul grej lite. Abba var visserligen jättestora och jag mycket respekt för dem, men jag tillhör en generation som gör vad jag vill, när jag vill, säger Kimoto.

No comments:

Post a Comment