Saturday, September 12, 2009

Johan Widerberg - teknikblind?

Johan Widerberg är snart rykande aktuell i Helena Bergströms nya film, Så olika.

- Han är en av skådespelarna framför kameran och kommer ha en roll i filmen säger hans agent Peter Mikael Jansson på Artistgruppen.

Det var ett tag sedan vi såg Johan Widerberg på vita duken, närmare bestämt i Oceans Twelve där han faktiskt spelade karaktären Johan.

- Han fick heta samma namn eftersom det underlättade väldigt mycket för Johan själv, säger hans agent. Jag söker i första hand roller där Johan slipper bli kallad något annat än hans riktiga namn. Det underlättar alltid arbetet.

År 2000 såg vi Johan Widerberg i Colin Nutleys film Gossip, där han spelade mot sin nuvarande regissör, Helena Bergström, då i rollen som Alexander.

- Jag vet inte varför han inte kunde få heta Johan i den filmen, säger Peter Mikael Jansson på Artistgruppen.

Ryktet om att Johan Widerberg skulle vara teknikblind är inte något hans agent hört förut.

- Nej, jag har aldrig hört talas om teknikblindhet. Att Johan skulle vara teknikblind är mycket möjligt, men som sagt, det vet jag inget om, säger Peter Mikael Jansson på Artistgruppen.

- Teknikblindhet medför att den drabbade har mycket svårt att se skillnad på olika sorters teknik. Det handlar först och främst om att inte kunna se skillnad på teknisk utrustning, men även oförmåga att se skillnad på olika sorters tekniker, säger Charles Loussier på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.
- Jag har inte haft Johan Widerberg inne på observation och får inte spekulera i enskilda fall, men visst kan det vara så, säger han.

No comments:

Post a Comment