Thursday, March 25, 2010

Salmings nya femma

Hockeylegenden Börje Salming, 58, har skapat rubriker efter att han i helgen ingick partnerskap med en 34 år yngre man i S.t Laroys kapell strax utanför Las Vegas i närheten av Nevadaöknen.

- Jag är inte bög på nåt sätt, tvärtom, men det retar mig så in i helvete att läsa om det här stora människoföraktet som fortfarande, år 2010, har ett så fast grepp om Amerikas befolkning.

Hemma i Sverige har Salming den senaste tiden blivit omnämnd i pressen för sitt arbete med bildandet av Sveriges, och världens första helt homosexuella ishockeylag.

- Jag har fått ihop ett gäng som är ruskigt bra med klubban, målinriktade unga grabbar som med rätt träning har mycket att ge i framtiden.

Inom 2 års tid är de redo att ge sig in i seriesystemet och börja kämpa sig uppåt från botten menar Salming. Något som inte bara ses med blida ögon från svenska ishockeyförbundets sida.

- Jag önskar att det fanns något sätt att stoppa de här dumheterna, men på pappret ser dom ju ut som vilket lag som helst med tre femmor, målis och crosschecking. Tydligen har Salming också låtit påbörja bygget av en ny arena åt klubben för sina gamla NHL-miljoner. Svensk hockey går i en mycket obehaglig riktning suckar Christer Englund, ordförande i SIF.

- Det värmer ett gammalt fruset hockeyhjärta som mitt att man kan skaka lite liv i gubbarna i toppen, myser Salming

Att Salming de senaste månaderna fått utstå både hot mot sig själv och sin omgivning verkar han ta med en klackspark.

- Jag har fått mitt eget mighty ducks och vi är här för att vinna.

No comments:

Post a Comment