Friday, February 19, 2010

Merkel kritiserar amerikanskt bistånd

Under gårdagens EU-toppmöte markerade Frankrike, Tyskland och Luxemburg kraftigt sitt avståndstagande gentemot de biståndsåtgärder den amerikanska militären vidtagit i Afghanistan. Argast är Angela Merkel.

- Så här får det inte gå till. Jag tar inte bara avstånd utan tänker även göra motsånd mot den här idiotin som USA, under Förenta Nationernas beskydd, kallar för bistånd.

Den kontroversiella hjälpmatningen som vunnit stort gehör hos den nytillsatta Afghanska demokratiska regeringen går ut på att familjer vars hem förstörts under kriget logiseras i anslutning till flera stora militärbaser där dom 2 gånger om dagen tillåts suga sädesvätska ur amerikanska soldater.

- Den är rik på zink, proteiner och fruktos och med omkring 100.000 soldater i landet pratar vi litervis med näring som annars skulle gå till spillo som fläckar på svettiga militärlakan, säger amiral Mike Mullen, amerikas högst uppsatta militär.

Färsk statistik visar att ett nyfött barns chanser att överleva de första åren i det krigshärjade Afghanistan är runt 200% större om det regelbundet ståndmatas av en eller flera US marshalls. Siffror som inte imponerar på Merkel.

- Till vilken nytta räddar vi dom ungarna när dom sen växer upp med skammen från- och smaken av sexuell underkastelse.

Flera av de svältande familjerna har reagerat kraftigt på EUs uttalanden som de beskyller för att vara främlingsfientliga och rasistiska i en situation där de bara försöker överleva.

- Den där tjocka Merkel vet inte vad det innebär att vara utan mat i flera månader. Hade jag en strudel skulle jag mosa den i hennes ansikte så hon blir tyst, snyftar en 5-årig afghansk flicka.

- Dom här barnen vet uppenbarligen inte sitt eget bästa. Och uppgifterna om att fler familjer börjat dra ut tänderna på sina barn efter att de inte lyckats få sin soldat att producera näring i munnen på dom är avskyvärda. Det är dags för omvärlden att vakna. USA ut ur Afghanistan!

Den amerikanska amiralen har dock inga planer på att avsluta operationen som han och hans mannar just påbörjat.

- Dom som inte har varit här och sett kriget med sina egna ögon ska bara hålla käften, säger en påtagligt irriterad Mike Mullen.

No comments:

Post a Comment